opc_loader

Waarom Zadelkasten.nl heeft gekozen voor buiszadelsteun

Waarom Zadelkasten.nl heeft gekozen voor buiszadelsteun

Als je je zadel (onbeschermd) op een zadelvormige steun bewaard, dan draagt deze zadelsteun je zadel dus op de kussens.
Deze zadelsteunen laten dan (vaak scherpe) afdrukken achter in de kussens. Deze afdrukken zijn goed zichtbaar, maar belangrijker: ze zijn ook voelbaar voor je paard (!)
Bij zadeldrukmetingen kun je ze precies zien zitten!

De eerste paar keren is dit door je zadelpasser wel weg te werken door wat bij te vullen op de plekken van de deukjes, maar als je je zadel daarna weer op diezelfde zadelsteun legt zal het natuurlijk gewoon weer terugkomen.
Bovendien rekt uiteindelijk ook het leer op deze plekken uit en zal het leer zich vormen naar de steunen, het zal dan lastiger worden om dit weg te werken met vulling…

Nóg een extra “gevaar”: de dragende zadelsteunen hebben dus de vorm van een zadel. Dit betekent dat als je het zadel er scheef op legt, dat je vulling ook scheef gaat.
Veel mensen letten niet goed op als ze hun zadel wegleggen, waardoor het zadel dus al snel scheef op de steun ligt.  Op lange termijn kan dit zelfs zorgen voor een scheve boom (als de boom niet van goede kwaliteit is).

Zadelkasten.nl raad daarom onze buisvormige zadelsteunen aan. Deze dragen het zadel alleen in de kamer en de kussens zijn daarmee vrij.

Terug