Hindernismateriaal

Uitgebreid assortiment hindernismateriaal

Hindernismateriaal voor paardensport is een basis behoefte voor zowel training als wedstrijd. Hindernismateriaal speelt een belangrijke rol in het de uitstraling van het hindernisparcours.

Springbalk/hindernisbalk:

De springbalk, ook wel bekend als de hindernisbalk, is een essentieel onderdeel van elk springparcours. Deze lange hindernisbalken rusten op springstaanders en dienen als de horizontale elementen van een hindernis. Ze zijn bij zadelkasten.nl vervaardigd uit kunststof met een houten kern, wat zorgt voor duurzaamheik, gebruiksgemak en veiligheid. De springbalken zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, waardoor het voor hindernissprongen en Cavaletti materiaal gebruikt kan worden.

Springstaander/hindernisstaander:

De springstaanders, ook wel hindernisstaanders genoemd, zijn verticale onderdelen van een hindernis die de springbalk ondersteunen. Deze hindernisstaanders zijn eveneens vaak gemaakt van kunststof of aluminium en kunnen worden aangepast om de hoogte van de hindernis te variëren. Ze zijn ontworpen om stevig en stabiel te zijn. 

Hindernislepel en sleutelgatprofiel:

De hindernislepel is het onderdeel van de hindernis waar de springbalk op rust. Het sleutelgatprofiel is een uitsparing voor de hindernislepel waarin de springbalk wordt geplaatst. Dit ontwerp zorgt voor een veilige bevestiging van de springbalk, waardoor deze niet gemakkelijk kan vallen tijdens een sprong.

Hindernisvlag en Hindernisnummers:

Hindernisvlaggen en hindernisnummers zijn essentiële elementen voor de zichtbaarheid en identificatie van hindernissen op een parcours. Hindernisvlaggen worden bovenop de hindernisstaander bevestigd en zijn rood en wit van kleur. Zo kun je goed herkennen vanaf welke kant je de hindernis mag aanrijden. Hindernisnummers worden bij de springstaanders op de grond geplaatst en geven ruiters aan op welke volgorde de ruiters de hindernissen moeten naderen in het parcours. 

Het gebruik van kunststof materialen met een houten kern in hindernismateriaal biedt een ideale balans tussen duurzaamheid en gewicht. Dit maakt het materiaal geschikt voor zowel trainingssituaties als professionele hindernissenparcoursen. Het zorgt ervoor dat hindernissen bestand zijn tegen de impact van een springend paard en tegelijkertijd gemakkelijk te verplaatsen en op te stellen zijn. 

Excuses voor het ongemak.

Zoek opnieuw