Zadelkast

Zadelkasten of ook wel zadelkisten zijn bedoelt voor het veilig en gemakkelijk opbergen van alle paardenspullen. Bij zadelkasten is het van groot belang dat de kasten goed ventileren zodat de hoofdstellen en zadels droog blijven en niet uitdrogen. Zodat alle springzadels, dressuurzadels en westernzadels een lange levensduur behouden. Ook is het ventileren in de zadelkasten noodzakelijk voor de schimmelvorming tegen te gaan. De veiligheid van een zadelkast is ook erg belangrijk want men wilt niet hebben dat er mensen ongewenst spullen gaan gebruiken die opgeborgen liggen in hun eigen zadelkast. De kasten moeten dus goed inbraak werend zijn. En dan is er natuurlijk ook nog gebruiksgemak dat een grote rol speelt bij het maken van een keuze. Een zadelkast moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Er moet voldoende ruimte in de zadelkast aanwezig zijn. Dit voor het opbergen van alle paardenspullen zoals laarzen, cap, verzorgingsmateriaal, bodyprotector, hoofdstellen en zadels. De zadels moeten makkelijk in de zadelkast opgehangen kunnen worden, voor een ponyzadel of een springzadel kan een kleinere kast gebruikt worden in tegelstelling met een groot en zwaar dressuur of western zadel. Een sterke zadelsteun is niet te missen en het is dan ook de bedoeling dat de zadelsteunen op voldoende punten het zadel ondersteunt zodat de levensduur van het zadel ook verlengt wordt. Hiervoor heeft Nedlandic voor iedere zadel een aparte zadelsteun. De zadelkasten zijn ook gemakkelijk op te stapelen, dit wordt voornamelijk veel gedaan bij grote pensionstallen of maneges in de zadelkamers. 

Econ-Line

Econ-line zadelkasten zijn tot de puntjes afgewerkt en worden ook helemaal compleet geleverd met een massief stalen zadelsteun (de ronde zadelsteunen zijn van zwart gecoat metaal), welke in hoogte verstelt kan worden. Een schap voor het opbergen van diverse andere benodigdheden zoals verzorgingsproducten of dekjes voor onder het zadel. Ook hoofdstel steunen zijn in de Econ-line zadelkast gemonteerd voor het veilig en handig ophangen van alle soorten hoofdstellen. Er zit ook een cilinder slot in de zadelkast zodat de spullen in de zadelkast altijd veilig opgeborgen liggen. Hierdoor is de Econ-line zadelkast direct te gebruiken door zowel particulieren of hobby-matige ruiters als voor professionele springstallen of dressuurstallen of andere maneges. De 1 meter hoge zadelkasten worden ook vaak opgestapeld om zodoende meer ruimte te besparen, dit wordt voornamelijk gedaan bij grote maneges met weinig kast ruimte. 

Top-line 

Top-line zadelkasten verraadt zijn naam al. Het is dus een top uitgevoerde zadelkast die ook nog eens veel mogelijkheden aanbied. De inrichting van deze zadelkast is zeer flexibel. Zo kan de schap in twee delen opgesplitst worden waardoor er dus gebruikt gemaakt kan worden van een halve schap maar ook een hele schap. De hoofdstelhangers kunnen eraf gehaald worden en er kunnen ook meerdere bijgekocht worden zodat er meer hoofdstelsteunen zijn. Ook is de Top-line voorzien van een driepunts sluiting. Hierdoor is de zadelkast dus erg goed beschermd tegen inbraak. De Top-line zadelkast is zwaarder uitgevoerd waardoor de kast zeer goed blijf staan. Ook is de zadelkast gemakkelijk neer te zetten. Door de gunstige breedte van de zadelkast zijn ze zeer geschikt voor het opbergen van diverse  rijzadels bijvoorbeeld een spring zadel of een dressuurzadel.

Excuses voor het ongemak.

Zoek opnieuw